Ga naar inhoud

Ruud

Administrators
 • Aantal items

  267
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  44

Alles dat geplaatst werd door Ruud

 1. Heel eerlijk: geen idee. Proberen is voor mij ook geen optie, omdat ik als particulier bestel natuurlijk. Mocht het niet lukken kun je natuurlijk altijd heel eenvoudig een nieuw account aanmaken met een ander mailadres (verder zelfde gegevens) en hier geen BTW-nummer invullen.
 2. Goed om te horen en graag gedaan:-)
 3. Ahh, soms is dat handig, soms niet;). Maar heb je dan niet 'login met Apple' gedaan bij AliExpress? Volgens mij is dat het moment dat er zo'n adres wordt aangemaakt. Je zou dus gewoon weer op 'login met Apple' kunnen klikken op AliExpress en je bent weer in je account:-)
 4. Dat is een interessante (en vooral vreemde) situatie. Wellicht is het een account van iemand anders die jouw PC (of browser-account) gebruikt? In dit geval zou ik contact opnemen via de chat, hopelijk kunnen zij iets voor je doen: https://chinafans.nl/aliexpress-medewerker-spreken/ Succes en hou je ons op de hoogte?
 5. Dat is vervelend om te horen! Wat bedoel je precies met 'een verkeerd geschil'? Is de order nu afgesloten? Of kun je nog steeds een dispute openen?
 6. Wat bedoel je precies met 'merkloos' en vooral: wat is het doel van de aankoop? Als je deze wil gebruiken voor personalisatie (en eventueel wederverkoop) kun je bij grotere aantallen vaak beter terecht op Alibaba, zoals @Martin aangeeft.
 7. Dat is wel zuur! Vooral als de verkoper niet meer reageert en je geen dispute meer kunt openen (termijn afgelopen?) Ik ben bang dat als je geen dispute meer kunt openen, het niet meer gaat lukken om het geld terug te krijgen. Als er zoiets aan de hand is, altijd meteen een dispute openen en niet direct met de verkoper in gesprek gaan. Deze houden je vaak 'aan het lijntje' totdat de periode voor het dispute is afgelopen. Je kunt vervolgens niets meer claimen. De enige optie is zoals @Jomulder hierboven aangeeft contact op te nemen met AliExpress via chat, maar heel eerlijk gezegd acht ik de kans vrij klein dat je nog iets terug krijgt, helaas...
 8. Helaas kunnen wij niets checken: Chinafans heeft geen banden met of inzicht in gegevens van AliExpress. Helaas. De enige manier is zelf weer contact opnemen helaas.
 9. Dat is lastig aan te geven. Volgens mij heeft Ali in de voorwaarden staan dat dit binnen 20 werkdagen moet gebeuren. Het kan dus nog even duren voordat dit verwerkt is.
 10. Ruud

  coins

  Helaas weinig ervaring mee, maar ik kan me zo voorstellen dat deze na verloop van tijd munten 'vervallen'. Dat ze dus een soort van houdbaarheidsdatum hebben!
 11. Ruud

  Mevr. Renar

  Helaas kunnen we hier op het forum niets mee doen. We/ik hebben geen inzicht in dit soort gegevens. Hierbij is het het verstandigst even contact op te nemen met AliExpress!
 12. Goede vraag! Ik zou zelf contact opnemen met de verkopende partij, zij claimen geen extra kosten te hebben met een specifieke verzendmethode. Ik ben bang dat dit helaas toch de werkelijkheid is, mits de verkoper dit bedrag voor je betaalt. Succes!
 13. Ruud

  Alipay

  Helaas niet. Deze heb je - denk ik - ooit zelf opgegeven. Je kunt wel nog altijd voor andere betaalmethodes kiezen bij het afrekenen zonder AliPay. Dat is denk ik voor nu de oplossing. Op AliPay zelf kun ook e.e.a resetten, maar weet niet of die code erbij is. Deze al geprobeerd: https://globalprod.alipay.com/order/forgetPassword.htm
 14. Als AliExpress een refund heeft toegekend, zal dit automatisch terugbetaald worden op de rekening waarmee je betaald hebt.
 15. Hier geldt de algemene regel: NOOIT iets extra betalen via PayPal (of op welke manier dan ook) na een bestelling. Dat zijn manieren van verkopers om iets extra's te verdienen, die niet geoorloofd zijn op AliExpress.
 16. AliExpress zelf heeft een aantal distributiecentra over de wereld, maar een verkoper kan er ook voor kiezen zelf een partij in te schakelen in bijvoorbeeld Duitsland (of andere landen uiteraard) om klanten beter te bedienen in een bepaalde regio. Let er hier inderdaad wel op dat de BTW niet afhankelijk is van de verzendlocatie, maar van de vestigingslocatie van de verkoper.
 17. Goede vraag, heb het zelf ook nog niet ervaren. Ik kan me zo voorstellen dat ze mogelijk wachten op data vanuit AliExpress die het proces van aangifte (en eventuele BTW + andere kosten) te berekenen. Is de status van je pakketje inmiddels al geüpdatet?
 18. Dit is hoe AliExpress werkt. Daarnaast zijn verzendkosten niet altijd puur en alleen verzendkosten op AliExpress. Om hoger in de zoekresultaten te komen als er op prijs gefilterd wordt, zijn er verkopers die hun prijzen bewust wat lager maken en dit vervolgens weer verhogen met wat extra verzendkosten. Op deze manier hopen ze meer orders te krijgen. Maar ik heb dit inderdaad ook ervaren: kopen bij dezelfde verkoper, zorgt er niet voor dat je maar één keer vezendkosten hoeft te betalen!
 19. Helaas is er geen overzicht met alle trackingnummers in één voor zover ik weet. Verder: het downloaden van de factuur werkt niet altijd via de app, als je dit via de browser doet, werkt het over het algemeen wel. Meer info hier: https://chinafans.nl/aliexpress-factuur-downloaden/
 20. Ik zou een dispute openen op AliExpress. Soms zie je nog wel eens dat het pakketje alsnog aankomt, maar om dit voor te zijn, kun je het beste nu al een klacht openen op AliExpress!
 21. Zolang je < 150 euro besteld, dan betaal je in principe de BTW op AliExpress. Je hebt dan geen extra kosten in NL/BE. Als bewijs heb je inderdaad de factuur. Hou er wel rekening mee dat eventuele 'nep-artikelen' of 'namaak' eruit gepikt kunnen worden door de douane, gevolgd door een eventuele boete. Succes!
 22. Ik zou persoonlijk geen PayPal doorgeven. Als een pakket retour is gekomen, dan krijg je altijd betaald via de methode waar je oorspronkelijk mee betaald hebt. Dat order gesloten is, is sowieso vreemd. Wellicht goed om te kijken wat hier aan de hand is via de chat met AliExpress? https://chinafans.nl/aliexpress-medewerker-spreken/
 23. Dit is exact de reden: op deze manier facturen downloaden kan pas vanaf 1 juli 2021:-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door gebruik te maken van dit forum, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden